Help, m'n broek zit te strak

Maar ik eet toch elke dag een gezonde avocado……..

 

 

De hypes blijven je om de oren vliegen en dan heb ik het nu niet over de klei -of houtskool hypes. Maar wat denk je van:

 

  • Water met citroen drinken als je wakker wordt
  • Kurkuma beschermt je tegen kanker
  • Als je avocado eet dan krijg je alle gezonde vetten binnen

 

En zo zijn er nog veel meer hypes de laatste jaren de media in geslingerd.

Ongeacht of bovenstaande hypes een kern van waarheid bevatten missen ze allemaal 1 ding, nl. er wordt niet verteld dat je gezondheid een onderdeel is van een totaalplaatje. Het gaat over voeding, beweging, slapen, relaxen, je mindset, stress enz.

Maar even bij de voeding blijvend, want daar gaan bovenstaande stellingen over.

Om een voorbeeld te geven, je kan wel overal kurkuma overheen strooien en denken: "zo nu ben ik beschermd tegen kanker", maar als je vervolgens (zeer) ongezond of eenzijdig eet dan doet dat beetje kurkuma poeder er ook niet toe.

Of eet je iedere dag een avocado omdat dit zo gezond schijnt te zijn (en je dan met vraagtekens op de weegschaal staat omdat je broek te strak zit :))

 

Je hoort mij niet zeggen dat bovenstaande en nog veel meer andere hypes niet gezond kunnen zijn, alleen we eten en drinken de hele dag nog veel meer dan alleen het glas water met citroen of avocado op je brood.

Want wat je ook in je mond stopt, het gaat niet om dat ene moment maar om wat je de hele dag in je mond stopt: is het gezond, is het gevarieerd, eet je voldoende groenten, fruit, af en toe een stukje vlees, vis.

 

En geniet je soms ook van een bolletje ijs of een gebakje ?