Vissen en gezonder leven

Wat is de overeenkomst tussen een Griekse mythe en goed voor jezelf zorgen?

 

 

Afgelopen week hadden Kostas en ik het over griekse mythes. Een van de mythes wil ik je graag in het kort vertellen en de link die ik gelijk legde met goed voor jezelf zorgen.

 

Een visser is de hele dag met z'n hengel aan het vissen en heeft al een grote mand vol met verse vis. Er komt een man voorbij, ziet er duidelijk niet goed uit en vraagt aan de visser of hij 2 vissen mag hebben want hij had al een paar dagen nauwelijks iets gegeten. De visser zegt: "nee deze krijg je niet maar ik kan je wel iets anders geven." De man raakt geïrriteerd en blijft vragen om 2 vissen, want hij heeft zo'n honger. De visser geeft hem de hengel en zegt: "je 2 vissen geven is de makkelijke snelle weg, maar je leert hier niets van. Daarom, pak de hengel en leer vissen. In het begin zal het moeilijk voor je zijn, maar zodra je begrijpt wat je moet doen, hoef je nooit meer honger te hebben".

 

En zo is het ook met goed voor jezelf zorgen… als je wilt afvallen is het makkelijk om maaltijdvervangers, pillen of poeders te kopen. Je valt in snel tempo af, maar zodra je stopt met deze tijdelijke middelen, zul je weer gaan eten zoals je voorheen gewend was en in rap tempo zullen de kilo's er weer aan zitten. Je leert tenslotte niets van het eten pillen, poeders of maaltijdvervangers.

Een gezonder leven leiden kan alleen als jij je lichaam begrijpt, wat heeft jouw lichaam nodig, waar voelt jouw lichaam zich goed bij. Het leren begrijpen heeft tijd nodig, met vallen en opstaan. MAAR zodra je dit onder de knie hebt, dan wordt dit jouw levensstijl en heb je geen pillen, poeders of maaltijdvervangers nodig .