Essentiele olie; waarom zou je deze gebruiken?

Om alle mogelijkheden op te noemen zou ik heel veel pagina's nodig hebben. Dus geef ik je in ieder geval mijn persoonlijke top 10:

 • Hoofdpijn
 • Opgeblazen gevoel
 • Pollen (niezen, hoesten, brandigere ogen)
 • Stress
 • Blauwe plekken
 • Jeuk
 • Verstopte luchtwegen
 • Eksterogen
 • 100% natuurlijke parfum
 • Of…. Om een lekkere cake te maken

 

Maar zoals gezegd, er zijn nog HEEL VEEL MEER mogelijkheden. Kortom een ondersteuning voor heel veel ongemakken of gewoon omdat het ECHT lekker is.

 

En waarom zou dit werken? Het gebruik van goede essentiële olie (en dan heb ik het alleen over 100% pure olie) gaat terug tot ver voor Christus. Men heeft bij het openen van het graf van Toetanchamon essentiële olie gevonden (en deze rook nog steeds heerlijk!); maar ook in de Egyptische en Griekse cultuur. In de mythologie werden al de zalfpotten met essentiële olie beschreven. Met andere woorden, eeuwen geleden was men al bekend met de heilzaamheid van een dergelijke olie.

 

Gelukkig kunnen we deze nu nog steeds toepassen …

Hoe gebruiken we deze essentiële olie:

 • Aromatisch: de geur komt via je neus in je lichaam. Denk hierbij aan de diffuser, neusinhaler of cuppen met je handen rondom je neus.
 • Plaatselijk: je brengt de olie direct (of verdund) aan op het “probleemgebied” dan wel op 1 van de vitaflexpunten of je impulspunten.
 • Inwendig: het spreekt voor zich, je neemt dan de olie in. Bijvoorbeeld in een glas water, in een capsule of onder je tong. Niet alle olie is hiervoor geschikt, dus raadpleeg altijd je coach.

 

Essentiele olie is de kracht van de natuur in een flesje gewonnen uit zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en/of andere delen van een plant/boom.

De olie wordt verkregen uit de plant of boom door middel van stoomdestillatie of compressie.

De ongelooflijke levenskracht van de olie bereikt binnen 22 seconden je hersenen, binnen 2 minuten zit het in je bloed en binnen 20 minuten is het opgenomen in de cellen van je lichaam.

Waarom Young Living essentiële olie

Young Living werkt volgens het principe "from seed to seal". Met andere woorden, het GEHELE proces is in eigen beheer. Young Living heeft eigen boerderijen waar de planten, bloemen en bomen groeien en waar wordt gedestilleerd, verpakt en verzonden.  Alle oliën van Young Living zijn super geconcentreerd; om je een voorbeeld te geven, voor een flesje lemon zijn ongeveer 75 citroenen nodig. Je gebruikt dus ook altijd maar heel weinig, vaak 1, 2 of 3 druppeltjes om het gewenste effect te krijgen.

 

De markt wordt soms overspoeld met oliën en ook heel goedkope varianten. Ik denk niet dat ik jullie hoef te vertellen dat zo'n heel goedkope variant geen 100% zuivere olie is.

Maar helaas worden we vaak door de commercie op het verkeerde been gezet en staat er op het kaartje "100% natuurlijk" of 1 van de vele andere teksten die ons willen doen geloven dat we een goede aankoop doen.

Waarom heb ik gekozen voor de essentiële olie van Young Living

De meest basale reden waarom ik gekozen heb voor Young Living is dat de olie mij goed bevalt.

Maar voordat ik zover was had ik al eerder andere merken geprobeerd. Deze vond ik stinken, deden niets voor mij of ik werd er zelf onpasselijk van. Inmiddels weet ik waarom; vaak waren dit de goedkopere oliën en deze waren aangelengd met draagolie of alcohol of een ratjetoe van diverse ingrediënten.

En eerlijk gezegd, in deze valkuil was ik gestapt (en dan zie je ook weer "goedkoop is duurkoop").

 

Waar ik mijn cliënten leer “hoe lees de etiketten van de voedingsproducten” vergat ik dit zelf helemaal bij de essentiële oliën. 

Want daar kom je het verschil tegen. Ik ben zelfs flesjes tegen gekomen met slechts 5% olie. Tja… dan kun je dit ook goedkoop verkopen.

Maar ik was inmiddels wel getriggerd door de vele verhalen. En toen opeens werd ik geopereerd aan m'n ogen, de operatie was hartstikke goed gegaan, maar ik had wel veel hoofdpijn (teveel computerwerk). Ik kreeg van een collega een roller met oliën en deze moest ik op m'n voorhoofd, slapen en in t kuiltje in m'n nek rollen. Gevolg: m'n spanningshoofdpijn was weg!

Deze olie was olie van Young Living dus werd voor mij de weg vrijgemaakt om me te gaan verdiepen in dit merk.

Ik heb het starterpakket aangeschaft en direct een paar rollertjes gemaakt EN de neusinhalator voor m'n pollenallergie. Bij ieder ongemak in ons gezin pakte ik mijn boek erbij en eerst de olie proberen (zie hierboven mijn top 10). 

En toen ik telkens merkte dat het werkt, kon ik er niet meer om heen, ik HOU van deze Young Living essentiële oliën.