Kip-mosterdsoep
Kip-mosterdsoep of is het mosterdsoep met kip? Hoe je het ook noemt, voor mij is een kwestie van 2 lekkere smaken combineren. Een perfecte soep voor na een herfstachtige wandeling, lunch of wanneer dan ook.
Voor: 4 borden
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
- Ingrediënten
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 400 gram (of meer/minder) kippenpoten of drumsticks
- 1 kleine prei
- 3 flinke eetlepels grove Groningse mosterd
Bereiding
- Kook het water met de 2 bouillonblokjes en de kippenpoten.
- Laat deze op laag vuur rustig gaar worden.
- Haal de kippenpoten na ongeveer 20 minuten uit de bouillon en laat ze enigszins afkoelen.
- Snij ondertussen de prei in ragfijne ringen.
- Voeg deze samen met de mosterd toe aan de bouillon.
- Breng alles op rustig vuur weer aan de kook.
- Pluk ondertussen het vlees van het bot en in kleine stukjes.
- Voeg dit als laatste bij de soep.
- Proef, voeg eventueel nog wat extra mosterd of andere kruiden toe.